GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Az Ybl-díjas Földes László építészirodájának munkáit is beválogatták abba az elitklubba, mely nemzetközi szinten mutatja be a szakma élvonalába tartozó alkotókat és alkotásaikat. Az iroda elsőként képviseli hazánkat a www.world-architects.com-on, de az elismerést akár újabb magyar alkotások sikere követheti.

A svájci központú World Architects az építész szakma élvonalának világméretű gyűjtőhelye. A mértékadó portálon Amerikától Japánig képviseltetik magukat a feltörekvő ifjú tehetségek és olyan világnagyságok, mint Steven Hall, New York-i sztárépítész, vagy Kisho Kurokawa, az amszterdami Van Gogh Múzeum tervezője. A World Architects szakértői kizárólag azokat a kiemelkedő építészirodákat válogatják be a gyűjteménybe, melyeknél a szakmai professzionalizmus trendformáló egyéni látásmóddal jár együtt.

Kinyílt egy kapu

A portálra eddig csak az építészet „nagyhatalmai” delegálhatták képviselőiket, a közelmúltban azonban áttörés következett be: megjelent az első magyar szereplő, a Földes és Társai Építésziroda. „Egy éve rendszeresen kapom a portál hírlevelét, amit mindig azzal nyitottam meg, hogy lássuk, hol tart a világ. Így különös érzés, hogy most világszerte több tízezer szakember a mi munkáinkat nézheti. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarországról elsőként kerülhettünk be ebbe az elitklubba, ráadásul munkáink 2 héten át a címlapról is elérhetők. Úgy érzem, hogy ezzel kinyílt számunkra, magyar építészek számára egy kapu, a világ így jobban megismerheti munkáinkat, és mi is naprakészebbek lehetünk ” – kommentálta a sikert Földes László, aki tavaly kapta meg az Ybl Miklós-díjat.

Erdei iskolától az áttetsző családi házig

A World Arhcitects nem pusztán egyetlen épületet, hanem a Földes és Társai Építésziroda munkásságának főbb állomásait mutatja be két hétig címoldalán, melyet havi szinten közel félmillió szakember látogat. A válogatásban a stúdió három kiemelkedő alkotása jelenik meg, ezek összefüggő vonulatát képezik Földesék markáns építészeti arculatának. Így látható a tavaly Pro Architectura díjjal is elismert Toldy Gimnázium tornaterme, amelynek terveit munkatársával, Mórocz Tamással készítették el. Ez a Budai Vár miliőjébe illeszkedő épület nemcsak tornaórák, hanem klasszikus koncertek és diákszínházi előadások színhelyéül is szolgál. Bekerült az összeállításba a Visegrádi Erdei Iskola zöld lombok mögött meghúzódó kőépülete is, valamint a Média Építészeti-díjas szilas-pataki családi ház, amely elegáns, letisztult formavilága mellett arról nevezetes, hogy Földesék a világon elsőként itt építették be Losonczi Áron zseniális találmányát, a fényáteresztő betont.
Kapcsolódó képanyag (a hírben említett munkákról készült fotók): http://www.sakkom.hu/sajto/foldes/foldes_fotok.zip
Kapcsolódó webcímek:
http://www.adaline.hu/
http://www.world-architects.com/
Közvetlen link a Földes és Társai Építésziroda bemutató oldalára:
http://www.world-architects.com/index.php?seite=world_profile_architekten_detail_en&system_id=141593

A Földes és Társai Építészirodáról

Az alapító-tulajdonos Földes László diplomáját 1985-ben szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. 1988-ban ösztöndíjat nyert Finnországba, ahol ezt követően két évig dolgozott a Järvinen-Airas építészirodában. 1991-ben tért vissza Budapestre, első szakmai sikereit 1997-ben érte el: a Turányi Gáborral közösen jegyzett Visegrádi Erdei Iskola Pro Architectura-díjas lett. Földesnek ekkor már saját irodája volt, ahol önálló terveit kezdte megvalósítani. Az építésziroda 1999-ben, Hollandiában (Maassluisban) nyert tervpályázatot, s tervezési megbízás kapott három lakóházra. 2002-ben készült el a W.E.T. innovációs épülete Pilisszentivánon (Pethő Lászlóval), majd felkérték a Toldy Ferenc Gimnázium tornatermi épületének tervezésére, amely 2004-re épült fel (Mórocz Tamással). A tornateremmel párhuzamosan zajlott Budapesten a Szilas-pataknál tervezett családi ház építése. Ez az alkotás, amely 2005-ben Média Építészeti-díjat nyert, egy építészettörténeti kinccsel is rendelkezik, hiszen itt alkalmazták a világon először a fényáteresztő „transzparens betont”. Az iroda tervei három rangos nemzetközi kiállításon szerepeltek: a londoni Brit Királyi Építészeti Intézetben (RIBA), a legendás glasgow-i Light House-ban, valamint a berlini Deutsches Architectur Zentrumban (DAZ). Földes László aktív tagja az építészek nemzetközi szervezetének, a párizsi központú UIA-nak, munkásságát 2006-ban Ybl-díjjal ismerték el.
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z