GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A tervek szerint a jövőben régiónként hat, vagyis összesen 42 főállású építésfelügyelő dolgozna az országban. Áldatlan helyzet oldódna meg ezzel, hiszen az országos hálózatban jelenleg mindössze tíz szakember dolgozik teljes munkaidőben, másik tíz pedig részmunkaidőben.

A jogszabálytervezet készítője – az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium – szerint a létszámbővítés elrendelését egyebek között az indokolja, hogy vissza kell szorítani az építési szabálytalanságokat, meg kell teremteni a folyamatos ellenőrzést, hatékonyabban szükséges érvényre juttatni az építési jogszabályokat, valamint ki kell fehéríteni az építőipari feketemunkát. Az indoklásban az is szerepel, hogy amíg a többi hatósági ellenőrzést végző szerv, így az adóhivatal, a munkaügyi főfelügyelőség megerősödött, addig az építésfelügyelet fejlesztése elmaradt.
Akkor lenne hatékony a szervezet, ha a kiadott építési engedélyek fele ellenőrizhetővé válna, ezzel szemben jelenleg az építésfelügyeleti vizsgálatok száma minimális. A megindult építkezéseknek alig néhány százalékához jut el a felügyelő, miközben neki kellene feltárnia a szabálytalanságokat, hiányosságokat, s adott esetben kiszabni a büntetést.
A felügyelet tervezett bővítése – azaz a plusz 32 főállású szakember alkalmazása – az előterjesztő számításai szerint 210 (fejenként 6,56) millió forintba kerül. A rendszer fejlesztéseinek forrásairól a szaktárca gondoskodik a 2008. évi költségvetés tervezésekor.

Világgazdaság
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z