GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A magyar lakosság valósággal zabálja a lakáshiteleket, az utóbbi időben az „olcsó” devizahitelek dominálják a piacot. A devizahitelnek tagadhatatlanul komoly kamatelőnye van, de ha nem járunk el körültekintően, pórul járhatunk többek között az akciós hitelekkel és a THM-ben nem szereplő tételekkel is. Ráadásul nem érdemes túlfeszítenünk magunkat. Jó tanácsok az FN-től.

A hazai lakáshitelpiac szárnyal, ami érthető is, hiszen a bankok reklámjaiból is azt hallhatjuk, hogy gyorsan, rugalmasan, olcsón kaphatunk lakáscélú kölcsönt. Az ügyfeleknek könnyű dolguk is van, hiszen létezik egy olyan mutatószám, a THM (teljes hiteldíjmutató), ami egységesen mutatja be egy hitel árát, vagyis a kliensek megfelelő összehasonlítás után dönthetnek és vehetik fel a számukra legkedvezőbb hitelt. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa, bizony rengeteg olyan szempont van még, amelyet nem ismerve, kellemetlen csalódás érhet bennünket a hitelfelvétel után.

Tényleg jobb a devizahitel

Ha a hitel árát, vagyis a THM-mutatót megvizsgáljuk, a deviza-, elsősorban a svájcifrank-alapú hitelek sokkal kedvezőbbek, mint a forinthitelek, így a racionális fogyasztók újabban ezt keresik. Alapvetően igazuk van.
A bankok, a szakemberek ugyan korrekten elmondják, hogy a devizahitelnek árfolyamkockázata is van, s lehet, hogy később forintban mérve jóval drágább lesz a hiteltörlesztés, de nagyon sokat kellene a forintnak ahhoz gyengülnie, hogy a meglevő kamatelőnyt elveszítse a devizahitel.

A THM-en túl

A devizahitelek kezelése ugyanakkor egy sor lehetőséget nyújt a bankoknak, hogy számunkra előre nem kellően áttekinthető tételeket is felszámoljanak, amelyeket nem, vagy csak részben tartalmaz a THM.
A pénzintézetek ugyanis különböző devizaátváltási árfolyamot használnak a hitelek folyósításakor és mást a hitelek törlesztésekor. A folyósításkor használt devizavételi és a törlesztéskor használt devizaeladási árfolyam között komoly (akár 4-5%-os) marzs is lehet, sőt van olyan pénzintézet, amely az árfolyam-különbözeten túl még úgynevezett konverziós díjat is meghatároz az átváltáshoz.
A bankokban több árfolyamot használnak, vannak kisebb marzzsal működő „vállalati” árfolyamok a nagyobb ügyfeleknek és széles különbözetű „lakossági” árfolyamok. Természetesen lakáshitelnél az utóbbi, kedvezőtlenebb tételekkel kell kalkulálnunk.

Pár szempont

- Óvakodjunk azoktól a hitelektől, amelyek csak az alacsony kezelési költség miatt versenyképesek!
- Azonos THM mellett azt a devizahitelt válasszuk, amelyiknél az adott forintösszeget kevesebb deviza átváltásával folyósítják! Később vélhetően kevesebb költségünk lesz az ilyen kölcsönnel!
- Túl nagy jelentőséget ne tulajdonítsunk az „akcióknak”, egy hosszabb lakáshitel esetén a kezdeti pár hónapos kamatelőny nem sokat számít!
- Sem időben, sem pénzben ne centizzük ki a lakáshitelek felvételét. A hitelfelvevők zöme előzetes elképzeléseihez képest később és összességében több költséggel kap hitelt!

Figyelő
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z