GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A korszerű építőanyagok piacán évek óta kaphatóak azok a tokszerkezetek, amelyek ideális beépítési körülményeket biztosítanak a falazatba rejtett árnyékolók beszereléséhez, és amelyek így megakadályozzák, hogy az utólag beszerelt árnyékolótokok a homlokzat képét esetleg elrontsák.

Ennek ellenére sokan nem gondolnak a szerkezet építésekor, tervezésekor és a kivitelezés során az árnyékolók későbbi elhelyezésére.
Bár a piacvezető gyártók termékválasztékában a redőnyön kívül még sok más, esetleg látványban, funkcióban többet is kínáló termék szerepel, ennek ellenére Magyarországon a házakon túlnyomórészt csak redőnyöket láthatunk.
A klasszikus, esslingeninek mondott redőny a maga fatengelyével és fából készült lamelláival több évszázados múltra tekint vissza. A múlt század második felétől kezdődően itthon is tömegesen alkalmazták már. A II. világháborút követő, feszített ütemű újjáépítés, valamint az ötvenes években megkezdett lakásépítési program során azonban elfelejtődött – valószínűleg költségcsökkentési és időtakarékossági okokból –, és az akkori, államilag támogatott energiaköltségek mellett kevesen gondoltak még energiatakarékosságra.
A hatvanas évektől kezdődően azután a vidéki családi házakon ismét megjelent a redőny, sajnos azonban már jóval rosszabb minőségben, a hetvenes évek második felétől pedig az utólagos szerelésű, a homlokzatot elcsúfító, „kisipari” műanyag redőny is tömegessé vált.
Ez a trend csak két évtizeddel később kezdett megváltozni, amikor is – jelentős részben az energiaköltségeknek, így az épületek üzemeltetési költségeinek növekedésével is összefüggésben, valamint az esztétikai szempontok erősödésével – ismét alkalmazzák a korszerű redőnytokokat, immáron egyre gyakrabban teljesen alumínium redőnyszerkezeteket beépítve.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z