GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A legpesszimistább hangulat most is a lakáspiacot jellemzi, a legoptimistább pedig az irodapiacot - derül ki a GKI Zrt. és az AL Holding ingatlanpiaci felméréséből. Az idei első félévben 2%-kal volt magasabb az átadott lakások száma.

A GKI Zrt. és az AL Holding fővárosi ingatlanpiaci indexének értéke 2007 júliusában -11,1, ami az ingatlanpiaci kilátások további szerény javulását mutatja az előző, lényeges javulását az egy évvel ezelőtti felméréshez képest. A pesszimizmus oldódott a lakáspiacon, és a raktárpiacon is javultak a kilátások. A kereskedelmi üzlethelyiségek piacán ugyanakkor romlottak a válaszadói várakozások.
Továbbra is a lakáspiacon a legpesszimistább a megítélés, de a borúlátás kissé csökkent az egy negyedévvel ezelőttihez képest. Most elsősorban az ingatlanforgalmazóknak és -tanácsadóknak a korábbiaknál kedvezőbb véleménye miatt. A lakás építésére vagy vásárlására vonatkozó lakossági várakozások az egy negyedévvel és az egy évvel ezelőttinél is kissé borúsabbak.
A legstabilabb megítélés (azaz a legkisebb ingadozás) az irodapiacot jellemzi. Ez a szegmens az elmúlt másfél évben viszonylag stabilan fejlődött, és a közeljövője sem borús. Az üzlethelyiség-piacon határozottan romlottak a várakozások, de a rendkívül erős kiskereskedelmi verseny ezt a részpiacot sem hagyja leülni.
A lakáspiacról szóló értékelések alig változtak az előző, áprilisi felméréshez képest. Továbbra is kisebb-nagyobb túlkínálat tapasztalható minden területen. Budapesten az ingatlanokkal foglalkozó cégek vezetőinek 4%-a erős túlkínálatról, 81%-uk túlkínálatról tudósított, és 15%-uk érzékelt egyensúlyi lakáspiacot.
A válaszadók Budapesten és Kelet-Magyarországon enyhe derűlátással várják a közeljövőt, hiszen az összes vizsgált szerint a régióban mérséklődik a túlkínálat. Pest megyében és Nyugat-Magyarországon a következő 12 hónapban a mai helyzet fennmaradását várják.
2007 első félévében az átadott lakások száma 2%-kal, a kiadott építési engedélyeké 7%-kal volt magasabb, mint 2006 hasonló időszakában. 2007-ben a GKI Zrt. előrejelzése szerint 31 ezer új otthon átadása várható.

Index
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z