GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Gyakran nem is gondolunk rá, ám a lakóérzetünket alaposan be­fo­lyásolják a lakáson belüli burkolatok. Nem véletlen, hogy a hosszas tartózkodásra, illetve a pihenésre szolgáló terekben, a nappaliban vagy a hálóban a padló burkolására a leggyakrabban fát használunk.

E nemes anyag egyre többször kap teret az úgynevezett vizes helyiségek, a konyha vagy a fürdő burkolataként. Mi több, kaphatók olyan faburkolatok is, amelyek akár padlófűtéses felületekre is fektethetők.
A hagyományos parketta, illetve mozaikparketta mellett egyre jobban terjed itthon is a svédpadló, amely lényegét tekintve szintén tömör parketta. Különböző hosszúságú csaphornyos parkettából készül az ilyen burkolat. Modern, nagy terekben jól mutat az egyre divatosabb, úgynevezett ipari parketta is, amely lényegében a parkettagyártás során keletkező maradék anyag hasznosításával készül. A parketták nagy előnye, hogy szakszerűen lerakva több generációt is kiszolgálnak, hiszen akár többször is felcsiszolhatók. A parkettát mindig az aljzathoz ragasztják. A lakkozás mellett mind népszerűbb a viaszolás, illetve az olajozás, amely méginkább kiemeli a fa szépségét. Összhatásában a svédpadlót idézik a szalagparketták. A különbség, hogy a szalagparkettának csak a felső, úgynevezett koptatórétege keményfa, amelyet lényegesen olcsóbb fenyő hordozórétegre ragasztanak.
Gyárilag végzik a felületkezelést is. Ma már szinte az összes nagyobb gyártó készít olyan, úgynevezett klikkes szalagparkettát, amelyek házilagosan is könnyen fektethetők. Az egyes elemek tökéletesen illeszkednek az összepattintható kötésnek köszön­hetően, és könnyűszerrel felszedhetők, illetve újra lerakhatók. Ma szinte minden létező fafajtából kapható mind tömör, mind szalagparketta, köztük számtalan egzóta. A választásnál célszerű számolni azzal, hogy egyes fafajták idővel a napsütés hatására sötétednek. A sötét padló, csakúgy mint a sötét fal, szűkíti, a világos viszont inkább tágítja a teret.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z