GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Hamarosan megjelenik a magyar piacon is a passzív készház, illetve már készül az engedélyezési terve az első budapesti passzív irodaháznak, a kormányzati negyedben.

Ez idő szerint csak az a ház minősül passzívnak, amelynek az éves energia felhasználása négyzetméterenként nem több 15 kilowatt óránál. (Ez azt jelenti, hogy az ilyen házat négyzetméterenként 1,5 köbméter földgázzal - mai áron 150 forintból - lehet kifűteni egy szezonban.)
Fazekas Péter, a Trendhaus Kft. ügyvezetője elmondta, hogy tavasztól megkezdik a passzív készházak forgalmazását Magyarországon. Az épületeket a magyar cég német anyavállalata, a Kampa AG gyártja. Az ilyen ház falai 36 centiméter vastagok, a faváz között szálas hőszigetelő anyaggal, míg kívül polisztirol hőszigeteléssel ellátva. Az ablakok három rétegűek. Miután az ilyen épületek a szerkezetükön át nem szellőznek, egy hővisszanyerő szellőzőberendezést építenek a házba, amit fűtőberendezéssel is kombinálnak, vagyis télen légfűtés biztosítja a meleget. Az ilyen passzív készházak várható fajlagos ára négyzetméterenként nettó 300 ezer forint körüli összeg.
A kormányzati negyed kommunikációs vezetője, Láng Balázs elmondta, hogy megkezdődött az épület engedélyezési tervdokumentációjának az elkészítése. A kommunikációs vezető szerint az irodaház a passzív lakóháznál mintegy 10%-kal több energiát fogyaszt fajlagosan, azt viszont zömében nem fosszilis energiahordozók felhasználásával teszi.
Schreck Ákos, a nyertes tervező csapat egyik építésze az épület falait extrém hőszigetelésűeknek nevezte, amihez három rétegű ablakok társulnak. A tervezés mai fázisában a szellőzés mellé falfűtést és -hűtést alkalmaznak. A meleg vizet napkollektorokkal állítják elő, de villamos áramot termelő napelemek is lesznek az épületen. A fűtő-hűtő energiát pedig hőszivattyúval nyerik. Most folynak a próbafúrások, így még nem dőlt el, hogy a hőnyerés talajszondával vagy kúttal történik - mondta az építész. Így - bár a felhasznált energia több lesz valamennyivel a passzív házra meghatározottal - csaknem a teljes mennyiség megújuló forrásból származik majd.

Metro
Az oldal 0.02 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z