GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Az elmúlt öt évben az új és használt lakások vásárlásával is jelentős hozamot érhettek el azok, akik befektetési céllal vásároltak. A kérdés csupán az, hol és milyen típusú lakások esetében éri meg a nem kevés idő-, költség- és tőkeigényű befektetés.

Befektetési szempontból alapvetően két típusú ingatlan között választhatunk: használt vagy új építésű ingatlanba fektetjük a pénzünket. Mindkét típusnak megvan a maga előnye. Aki használt lakás mellett dönt, általában igyekszik alkalmi vétel vagy kemény alku útján minimalizálni a vételárat, és növelni a jó ütemű értéknövekedés évei után betakarítható hozam összegét − mondja Kövesdi Marcell, a Horizont Lakásbörze ügyvezetője. 2002 és 2007 között például évi 4%-os növekedéssel lehetett számolni a jobb budapesti kerületekben. Ha tehát 2002-ben megvettünk egy kétszobás használt lakást a Király utcában 22 millió forintért, 2007-ben 4,4 millió forint haszonnal tudtunk túladni rajta.
Az új építésű lakások esetében a kulcsátadás utáni értéknövekedés magasabb: az értéknövekedés akár az évi 5-10%-ot is elérheti. A befektetők ebben a kategóriában mégis inkább a kezdeti értéknövekedésre koncentrálnak, mert az építkezés alatt már akár 25%-ot is fialhat a pénzük. „Szinte minden új építésű ingatlan értékesítése alacsony árakkal kezdődik – mondja Kövesdi –, és ezt az építkezés során folyamatosan emelik a piaci szinthez. Tehát, ha valaki mer első fecske lenni, és a beruházást is jól választja meg, kimagaslóan nagy profitra tehet szert.”

HVG
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z