GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A fűtési szezon sajnálatos módon soha nem múlik el tragédiák nélkül. Csak tavaly közel félszáz ember vesztette életét a színtelen, szagtalan gyilkostól.

Pedig a halálos kimenetelű szén-monoxid-mérgezések elkerülhetők. A megelőzésnek legjobb módja a fűtőberendezések, a gázkazánok, a fali vízmelegítők, illetve a kémények rendszeres ellenőrzése és karbantartása.
Gyakori ok, ha valaki kellő frisslevegő-utánpótlás nélkül fűt fával vagy szénnel, melegít sütővel, illetve a szabályok mellőzésével szerel fel otthonában kiegészítő fűtést. Ha teljes biztonságban szeretnénk tudni szeretteinket, érdemes szén-monoxid-jelző készüléket felszerelni.
Az elektrokémiai elven működő berendezés a műszerben lévő sav segítségével mutatja ki a mérgező gáz jelenlétét a helyiségben, és veszélyes koncentráció esetén hang- és fényjelzést ad. A tökéletlen égés miatt a levegőbe kerülő szén-monoxid magas koncentrációban perceken belül halált okoz.
A szén-monoxid azért is különösen veszélyes, mert a mérgezés áldozatát előbb rosszullét fogja el, mozgásképtelenné válik, nem tud magán és családján segíteni, képtelen a helyiséget elhagyni.
Különösen nagy a veszély, ha álmában ér valakit mérgezés. A szén-monoxid-jelző készüléket célszerű a kazántól 2-4 méterre központi helyre a nappaliban, illetve a kazánból kilépő helyiségben felszerelni. Célszerű úgy feltenni, hogy a szirénát a legtávolabbi helyiségben is jól lehessen hallani.
A műszer általában már kisebb koncentrációban is kimutatja a veszélyes gáz jelenlétét, de csak meghatározott koncentráció felett riaszt, általában fénnyel és hanggal. Miután elemmel működnek ezek a berendezések, célszerű időről időre ellenőrizni, hogy jó-e az elem. A korszerű készülékek egyébként az elem lemerülésére is figyelmeztetnek, és a mért értékeket 4 héten keresztül tárolják.
Vannak olyan kombinált berendezések is, amelyek a földgáz vagy pb-gáz jelenlétét is képesek kimutatni, sőt gázömlés esetén egy mágnesszeleppel a gázvezetéket is elzárják.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z