GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Magyarország legnagyobb távhőellátási projektjéhez 12 darab 3 megawattos földgázüzemű gázmotort szállított a GE Energy. A dunaújvárosi távhőellátó üzemben elhelyezett Jenbacher gázmotorok várhatóan november végén kezdik meg működésüket. A gázmotorok kombináltan 36,5 megawatt elektromos energiát és 36,8 megawatt hőenergiát állítanak elő.

A dunaújvárosi projektet a távhőellátó üzem tulajdonosa, az Energott Kft. dolgozta ki, mely egyben a projekt fővállalkozója is volt. A leszállított GE JMS 620 GS-N.LC típusú 3 megawatt teljesítményű Jenbacher motorok 86,4%-os hatásfok mellett képesek elektromos energiát és hőenergiát termelni.
Az Energott Kft. korábban már épített egy kogenerációs üzemet a székesfehérvári elektromos hálózat és távfűtési rendszer támogatására, melyben ugyancsak nyolc Jenbacher JMS 620 GS-N-LC típusú motor kapott helyet. Az üzem összesen 24,4 megawatt elektromos energia és 22,4 megawatt hőenergia előállítására képes.
A GE Energy eddig összességében mintegy 220 megawatt energia előállítását biztosító Jenbacher gázmotort szállított a távhőellátás területén működő magyarországi ügyfeleinek. „A GE Energy nagyon büszke arra, hogy Jenbacher motorjainak egy újabb fontos magyarországi távhőellátó üzembe történő telepítésével hozzájárulhat az országnak és az egész régiónak a gazdaságosabb energia-felhasználást elősegítő kogenerációs rendszerekre történő áttéréséhez, és ezáltal a fosszilis fűtőanyagok általános felhasználásának csökkentéséhez” – mondta Prady Iyyanki, a GE Energy jenbachi gázmotorgyárának vezérigazgatója.
Miután Közép- és Kelet-Európában egyre több kogenerációs erőmű létesül, a GE Energy 2005 végén megnyitotta a Jenbacher motorok magyarországi szervizközpontját, hogy bővítse vevőszolgálati kapacitásait. A Budapesttől 20 km-re fekvő Veresegyházon található iroda a GE gázturbinaalkatrész-gyártó üzemével azonos helyszínen található.

A GE Energy Jenbacher gázmotorjai

A GE Energy ausztriai Jenbachban található Jenbacher gázmotorgyára gázüzemű dugattyús motorok, energiafejlesztésre és kogenerációs rendszerekben használt kiszerelt generátorszettek, valamint mechanikus hajtóművekben alkalmazott gázmotorok piacvezető gyártója.
A 0,25–3 megawatt teljesítményű Jenbacher motorok földgázzal vagy egyéb speciális fűtőanyagokkal, például depóniagázzal és széngázzal, vagy alternatív tüzelőanyagokkal, például biogázzal, szennyvíziszap-gázzal és ipari hulladékból nyert gázzal működnek.
A nagyfokú hatékonyságot, tartósságot és megbízhatóságot biztosító korszerű motor- és üzemvezérlő rendszerekkel egybekötött szabadalmazott égési rendszereknek köszönhetően a vevők megfelelhetnek a legszigorúbb nemzetközi szennyezőanyag-kibocsátási normáknak is. A GE Energy az ausztriai Jenbach-ban gyártja Jenbacher gázmotor-berendezéseit.

GE Energy

A GE Energy ( www.ge.com/energy) a világ egyik piacvezető szállítója az áramfejlesztési- és az energiaszállítási technológiák terén. 2006. évi árbevétele 19 milliárd USD volt. A Georgia állambéli Atlantában székhellyel rendelkező GE Energy az energetikai ipar minden területén jelen van, így a szén-, az olaj-, a földgáz- és a nukleáris energia, továbbá a megújuló erőforrások, így a vízenergia, a szélenergia, a napenergia és a biogázból előállítható energia, továbbá az egyéb alternatív tüzelőanyagok területén is. A GE Energy számos terméke rendelkezik ecomagination minősítéssel – az ecomagination a GE egész vállalatra kiterjedő programja, melynek keretében a cég olyan új technológiákkal jelenik meg a piacon, amelyek segítik a vevőket az égető környezetvédelmi kihívások leküzdésében.
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z