GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A kormány decemberben elfogadta azt a Kormányrendelet-módosítást, amely az építésfelügyeleti hatóságok működését szabályozza. A Kormányrendelet az általános építésügyi hatósági feladatellátást 2008. február 1-jével a személyi és technikai feltételekkel rendelkező építésügyi körzetközpontokba telepíti.

Ez azért szükséges – írja az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium közleménye –, mert az általános építésügyi hatósági ügyeket jelenleg 2048 jegyző vagy körjegyző látja el, és a feladatellátás feltételeiben az egyes települések között jelentős színvonalbeli különbség alakult ki.
A Kormányrendelet az eddig hatályos építésügyi hatósági illetékességi területeket veszi alapul, a hatáskört a körzetközponti hatóságokra telepíti. Tovább működhetnek a jelenlegi nem körzetközponti építésügyi hatóságok is az állampolgári jogbiztonság és a megfelelő színvonalú hatósági feladatellátás érdekében akkor, ha a személyi és tárgyi feltételeket maradéktalanul biztosítják. Ha ezek a feltételek hiányoznak, akkor az építésügyi hatósági hatáskört a kistérségi székhelytelepülés veszi át.
Az építésügyi körzetközpontokban a költségvetés megemelt finanszírozási eszközökkel támogatja a feladatellátás feltételeit – teszi hozzá a közlemény.
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z