GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Az építészhallgatók számára meghirdetett 2008-as Nemzetközi Velux-díj zsűrijének tagjai nagynevű építészek. Feladatuk az lesz, hogy kiválasszák azokat a pályaműveket, amelyekben a hallgatók a Jövő fényforrása témában újszerű gondolkodásmódot mutatnak be a természetes fény építészeti felhasználását illetően.

A 2008-as Nemzetközi Velux-díj zsűrijének tagjai: Hani Rachid (USA), Matthias Sauerbruch (Németország), Enrique Browne (Chile), Huat Lim (Malajzia), Eva Jiricna (Egyesült Királyság), Francis Nordemann (Franciaország) és Michel Langrand (Franciaország).
A hét zsűritag együtt egy igazi globális csoportot alkot, hiszen mindannyian éltek, tanultak és dolgoztak a világ számos országában, aktív résztvevői különböző projekteknek világszerte, sokuk pedig építésziskolában oktatóként vagy előadóként is tevékenykedik.
„Örömmel tölt el, hogy olyan kivételes zsűrit mutathatok be Önöknek, amelyben számos világtáj és kultúra, illetve az építészet és a természetes fény különféle megközelítési módjai képviseltetik magukat” – mondja Mads Kann-Rasmussen, a Velux kereskedelmi és marketing igazgatója. „A zsűri változatos összetétele és az általuk képviselt sokféle háttér és nézőpont azért is tűnik ígéretes választásnak, mert a zsűrinek olyan pályaműveket kell majd értékelnie, amelyek a világ bármely részéről érkezhetnek.”
A zsűritagok munkáit hihetetlen sokféleség jellemzi: találunk köztük ipari formatervezési projekteket, de virtuális múzeum- és repülőtérterveket is. Személyes szakmai hátterük szintén sokat elárul szerteágazó érdeklődési körükről és az őket mozgató inspirációról.
Hani Rachid a New York-i Asymptote Architecture vezető építésze és Kenzo Tange Design-díjas építészkritikus a Harvard Egyetem Graduate School of Design intézetében. Tanított a koppenhágai Szépművészeti Akadémia Építészeti Iskolájában, a Los Angeles-i SCI-Arc építésziskolában, az amszterdami Berlage Intézetben és a zürichi ETH műszaki intézetében. Egyéb projektek mellett Rachid részt vett a Guggenheim Múzeum digitális környezetének és művészeti installációinak tervezésében is. Cége jelenleg a malajziai Penangban, Budapesten és a dél-koreai Busanban dolgozik különböző projekteken.
A német Matthias Sauerbruchot olyan építészeti témák foglalkoztatják, mint a fenntarthatóság és az erőforrások gazdaságos felhasználhatósága. Matthias Sauerbruch 1995 és 2001 között a Berlini Műszaki Egyetem professzora volt. 2001 óta a stuttgarti Állami Építőművészeti Akadémia elnöke, 2005-ben pedig Kenzo Tange Design-díjas építészkritikus volt a Harvard Egyetem Graduate School of Design intézetében.
A chilei Enrique Browne kiváló építész és szakíró, a klasszikus latin-amerikai építészet ünnepelt újraértelmezője. Terveiben gyakran szerepelnek olyan egyszerű megoldások, mint például a növényekkel befuttatott falak vagy egyéb növényzet alkalmazása szórt fény létrehozása, nagy épületmagasságok látványának enyhítése vagy árnyékolás céljából. Browne, aki ma az Enrique Browne & Associates vezető építésze, világszerte számos folyóiratban és magazinban publikál.
A malajziai Huat Lim már pályafutása kezdetén olyan kiemelkedő szakemberekkel dolgozott együtt, mint Sir Norman Foster, Zaha Hadid és Ron Herron. Ma a ZlgDesign vezető építésze Kuala Lumpurban. Azzal a törekvésével, hogy a nagyobb állami megbízások mindegyike esetén minden szinten megjelenik nála az emberi élményszerűség kérdése, világszerte elismerést vívott ki, ideértve a Nemzetközi Barbara Cappochin Alapítvány különdíját is.
Az eredetileg Csehszlovákiából származó Eva Jiricna londoni tervezőcége jelenleg arról híres, hogy klasszikus anyagokat használ ultramodern belső terek kialakítása során. Ügyfelei közé tartozik a Királyi Művészeti Akadémia, a Selfridges, a Viktória és Albert Múzeum és az Hugo Boss. Jiricna az Amerikai Építészeti Intézet (AIA) tiszteletbeli tagja, valamint az RDI (Királyi Ipari Tervező) és a CBE (a Brit Birodalom Parancsnoka) cím birtokosa. Professzorként az építészet és design szakterületén tevékenykedett a prágai Iparművészeti Egyetemen, és több brit egyetem díszpolgára. A zsűriben a Nemzetközi Építész Szövetséget (UIA) képviseli.
A francia Francis Nordemann saját cégében várostervezési kérdésekkel foglalkozik, oktató az Ecole d'Architecture de Paris Belleville építésziskolában, valamint az építészeti oktatás és kutatás területén a tapasztalat-, illetve diák- és oktatócsere iránt elkötelezett non-profit szervezet, az Európai Építészeti Oktatási Szövetség (EAAE) alelnöke. A zsűriben ő képviseli az EAAE-t.
Michel Langrand 1993 óta a Velux France vezetője, aki a zsűriben a Velux képviseletében vesz részt.
A 2008-as Nemzetközi Velux-díj az építészhallgatók számára meghirdetett pályázatok sorában immáron a harmadik. A zsűri tagjainak kiválasztásában döntő szerepet játszott a hagyomány, az innováció, az oktatás, a nemzetközi tapasztalat és a multikulturális irányultság megfelelő egyensúlyának kialakítása. Minden pályázat alkalmával új zsűrit választanak, ami a természetes fénnyel kapcsolatos értelmezések és koncepciók széles skáláját teszi lehetővé.
A velux.com/iva oldalon további információkat talál a díjról.
A pályázati regisztráció határideje 2008. március 8.

A Veluxról

A Velux a természetes fény és a friss levegő tetőn át való bejuttatásával jobb életkörülményeket teremt. Termékprogramunkban tetőtéri ablakok és felülvilágítók széles választéka szerepel, köztük lapos tetős megoldások is. A Velux ezenkívül árnyékolók, redőnyök, beépítőtermékek, távműködtetők és tetőbe építhető napkollektorok számtalan típusát kínálja. A Velux 10 országban létesített gyártókapacitásával és közel 40 országban jelenlévő értékesítővállalataival világszinten az egyik legerősebb márkanév az építőanyag-iparban, termékeit pedig a világ legtöbb részén forgalmazzák. A mintegy 9500 alkalmazottat foglalkoztató Velux Csoport tulajdonosa a VKR Holding A/S. A VKR Holding A/S teljes mértékben egy alapítványi és családi tulajdonban lévő részvénytársaság.
Minderről bővebben a www.velux.com honlapon olvashat.
Az oldal 0.02 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z