GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Megnövekedhetnek a támogatott lakáshitelek kamatai, egy kormányrendelet ugyanis az állampapírok hozamához igazítja a támogatott forinthitelek kamatplafonját. Amennyiben az állampapírok hozama tartósan 9-10% környékén marad, a bankok akár 8,5-9%-ig is emelhetik a lakáshitel-kamatokat a jelenlegi 6% körüli szintről.

A hitelintézetek egy része élt is lehetőséggel, és az emelkedő kamatszintekhez igazította a támogatott lakáshitelek kondícióit, mások viszont évek óta nem változtattak a hitelkamatokon. A szigorítás egyébként egyre kevesebb ügyfelet érint, mert a devizahitelek népszerűsége jócskán nagyobb a támogatott forinthitelekénél. Pedig új lakás vásárlása vagy építése esetén a támogatott forinthitelek törlesztőrészlete a svájci frank alapú hitelekénél is alacsonyabb lehet, emellett árfolyamkockázattal sem kell számolnia az ügyfélnek, a kamatszintet pedig akár öt-tíz évre is rögzítheti.
Néhány évvel ezelőtt még jóval többen igényeltek támogatott forinthiteleket. Azokat sem fenyegeti azonban veszély, akik 2003. december 22-e előtt vették föl ezt a fajta lakáshitelt. Megmarad ugyanis a régi, 6%-os kamatplafon azoknak a lakáshitelénél, akik 2003. június 16. előtt vették föl kölcsöneiket, és nem változik a második támogatási rendbe tartozó, 2003. június 17. és december 22. között eladósodott ügyfélkör kamatplafonja sem. Náluk új lakás vásárlása esetén 5%-os, használt lakásnál 6%-os a limit. Csak azoknak az ügyfeleknek a törlesztőrészlete emelkedhet, akik annak idején még ennél is kedvezőbb feltételekkel vették föl a hiteleiket.
Aggódniuk azoknak lehet, akiknek december 22-e után fordul majd a hitelük, az ilyen kölcsönök kamatait ugyanis már az állampapír-hozamokhoz igazítják a bankok, és ha ezek kamatszintje az év végére emelkedni fog, nem kizárt, hogy az ügyfeleknek az új esztendőben magasabb törlesztő-részleteket kell majd fizetniük.

Világgazdaság
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z