GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Az ivóvíz drágulása miatt itthon is egyre többen hasznosítják a háztartásban az összegyűjtött esővizet. Egy viszonylag egyszerű, házilagosan is kivitelezhető rendszerrel akár az éves ivóvízfogyasztás fele is kiváltható, és súlyos tízezreket spórolhatunk évente.
Egyszerre akár 50 mm eső is hull, azaz 1 m2-re 50 liter eső esik. Ha egy száz négyzetméteres háztetőt veszünk alapul, látjuk, hogy egyetlen nyári zivatarral is csaknem 5 m3 vizet nyerhetünk. Figyelembe véve az átlagosnak mondható napi 100 liter/fő körüli vízfogyasztást, ez a mennyiség csaknem két hétre elég. Igaz, az esővíz ivásra, főzésre nem alkalmas, de wc-öblítésre, mosásra, tisztálkodásra, illetve a kert locsolására tökéletesen megfelel.

Miután lágy vízről van szó, a vízkő sem okoz problémát, mosáshoz kevesebb mosószer kell, és a növények is jobban szeretik, mint a csapvizet. Akár házilag is megoldható az esővíz-hasznosító rendszer kivitelezése. A házon kívül, többnyire a földbe süllyesztett, illetve a pincében elhelyezett tartályban gyűjthetjük a vizet. Célszerű ivóvíz-betáplálásról is gondoskodni, ugyanis a száraz időszakokban kiürül a tartályunk.
Az algásodás és a mikroorganizmusok szaporodásának megelőzése végett fénytől védve, alacsony hőmérsékletű helyen kell tárolni az esővizet. Célszerű egy külön csővezetéket kiépíteni a mosó- és mosogatógéphez, illetve a fürdőhöz, mert a vezetékesivóvíz- és az esővízhálózatot nem szabad összekötni egymással. Ezt leszámítva, a hazai jogszabályok nem tiltják az esővíz használatát. Ott, ahol van csatorna, a helyi vízmű előírhatja a felhasznált esővíz mérését a csatornadíj megállapítása végett.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z