GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Egymillió négyzetmétert terveznek beépíteni a kiadott építési engedélyek alapján, azonban a fejlesztések jó része nem a lakáspiacon várható – derül ki a KSH első negyedéves adataiból. Nőtt az átlagos lakásméret, ami a családi házas építkezéseknek köszönhető. Az első negyedévben a használatba vett lakások száma 5%-kal volt több, viszont az új lakásépítési engedélyeké 14%-kal volt kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.

A használatba vett lakások számának növekedése a magánépítkezések újabb térnyerésének köszönhető. Ennek megfelelően az átadott lakások alapterülete 14%-kal, 91 négyzetméterre nőtt. Az országos adat mellett a fővárosi is emelkedést mutat, ismét közelítve a korábbi 70 négyzetméteres átlaghoz.
Az értékesítésre épített, illetve a vállalkozói új lakások száma 7–8%-kal visszaesett, és 11%-kal kevesebb lakás építése fejeződött be új többszintes, többlakásos épületekben. Míg a természetes személyek 3247 lakást építettek, addig a vállalkozások csupán 2401-et.
A kiadott építési engedélyek száma a KSH adatai szerint utoljára 2001 első negyedévében volt alacsonyabb a mostani szintnél.
2007 első negyedévéhez viszonyítva jelentősen kevesebb lakó- és jóval több nem lakóépületet kívánnak építeni. Lakóépületben 7%-kal kisebb terület beépítését tervezik.
A tervezett 1 millió négyzetméter beépítendő terület 63%-kal több a tavalyinál. Jelentős a mezőgazdasági célt szolgáló épületek és a kereskedelmi ingatlanok beépítési aránya. Az üdülőépítés terén enyhe fellendülés tapasztalható. Idén eddig 400 üdülőegység építésére kértek engedélyt, ez 10%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z