GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Üdítő kivétel az önkormányzatok között az a néhány, amely állami bérlakás-építési támogatás híján is belevág a fejlesztésbe. Miskolcon nagy az igény, ezért mintaprojekten dolgoznak. Bár több-kevesebb igény sok kerületben, és városban is volna, a városvezetők többsége azt mondja, nem tudják vállalni a lakásépítés és fenntartás teljes költségeit.

Egyesek megpróbálnak a támogatás helyett ppp konstrukcióban építeni, ám ez a megoldás is komolyan megterheli az önkormányzatok amúgy is szűkös költségvetését.
Budapest XIII. kerületében ismét új önkormányzati bérház építését kezdték meg, amellyel a majd két évtizede folyamatosan fejlesztett és bővített lakásgazdálkodási koncepció egy részfeladatát teljesíti az önkormányzat. A tervek szerint ebben a ciklusban és a következő négy évben 2014-ig összesen négyszáz új bérlakást adnak át, amivel ezer alá szeretnék csökkenteni a félkomfortos és komfortnélküli lakások arányát. A XIII. kerületben nem ez az első bérház; a legnagyobb a Dévai utca–Szabolcs utca–Lőportár utca által határolt területen megépült 109 lakásos társasház.
A most indított, harminc lakásos, Reitter Ferenc utcai ház beruházási költsége 650 millió forint, amelyet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból teremt elő. Ahhoz, hogy ekkora kiadásokat „megengedhessen” magának, folyamatosan különít el pénzeket a költségvetésében, továbbá a szanálás utáni telekeladásokból, és az önkormányzati üzletek bérleti díjából is áldoz az önkormányzati bérlakás-szektor fejlesztésére.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z