GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Nagyobb állami támogatást szorgalmaz a napenergia alternatív energiaforrásként való hasznosításának elterjesztéséhez a szakma. Mint rámutattak, a lakásonként igényelhető 25%-os támogatás jóval kevesebb, mint a nyugat-európai országokban, ezért legalább 10 évet kell várni arra, hogy a napenergia felhasználásának részaránya az új építésű lakásoknál elérje a 10%-ot.

Magyarországon nem használják ki azt a helyzeti előnyt, hogy a napsütéses órák száma eléri az évi 2100-at, pedig ez megfelelő feltételeket biztosít a napenergia hasznosítására. A Nemzeti Energiatakarékossági Programnak (NEP) viszont feltétlenül egyszerűsödnie is kell ahhoz, hogy jobban megértsék a fogyasztók. Segítene persze az is, ha olyan állami szabályozási rendszert alakítanának ki, mint Olaszországban és Spanyolországban, ahol kikötik, hogy az új beruházásokkal felépülő létesítmények energiafelhasználásának 20%-át szolárrendszerből kell biztosítani.
A napkollektorok hatékonysága Magyarországon egyébként akkor optimális, ha nagyobb társasházakban alkalmazzák őket. Egy 50-60 lakásos épületben ugyanis az egész nap során folyik valamelyik csapból meleg víz, a szolárrendszerek pedig akkor működnek megfelelően, ha a napenergiát folyamatosan meleg víz előállítására használják.
Egy 10 emeletes, 56 lakásos lakóházon kialakított napkollektorrendszer lakásonként 200-300 ezer forintba kerül. Ennek a bekerülési költségnek a megtérülési ideje nyolc-tíz évre csökkent, s ez már vonzó lehet az átlagos fogyasztó számára is.

Világgazdaság
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z