GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Amíg tavaly a kistelepüléseken épült 8500 lakóingatlan közel 85%-a saját használatra készült családi ház volt, a Budapesten épített 9600 társasházi lakás 85%-át eladásra szánta az építtető.
Az Otthon Centrum ingatlanforgalmazó cég elemzése szerint a vidéki nagyvárosokban és megyeszékhelyeken közel fele-fele arányban épülnek saját használatra, illetve értékesítési céllal az új ingatlanok.

Az ingatlanforgalmazó cég adatai szerint évente közel 200 ezer lakóingatlan cserél gazdát Magyarországon, tavaly közel 20 ezer esetben, értékesítési céllal épült új lakás volt az üzletkötés tárgya.

Egyre több a hitel

A tranzakciók között évről-évre egyre magasabb a nem önerőből finanszírozott adás-vételek aránya. A közlemény – a KSH adataira hivatkozva – megállapítja, hogy a lakáscélú hitelek száma a 2001-ben mért 76 ezerről 2007-re 131 ezerre emelkedett. A tavaly folyósított hitelek közel fele használt lakás vásárlásához, harmada új lakóingatlan építéséhez vagy vásárlásához kötődött.
Az új lakóingatlanok közel háromnegyede évről évre a fővároson kívül épül, elsősorban a vidéki városokban és a megyeszékhelyeken, számuk tavaly megközelítette a 18 ezret.
A használatba vett lakások száma megyék szerint erős szóródást mutat: a legnagyobb különbség a Közép-Dunántúlon két szomszédos megye – Veszprém és Fejér – között mutatkozott: az előbbiben 61%-kal több, az utóbbiban 27%-kal kevesebb lakás épült, mint 2006-ban.
A dél-dunántúli régióban Baranya és Tolna megyében a használatba vett lakások száma növekedett, Somogy megyében pedig stagnált.
Győr-Moson-Sopron megyében jelentősen, 15%-kal nőtt az elmúlt évben használatba vett lakóingatlanok száma, akárcsak Komárom-Esztergom megyében.
Heves és Nógrád megyében 15% körüli visszaesést regisztráltak, Borsod megyében ugyanekkora arányban nőtt a lakásszám. Az észak-alföldi régió megyéiben kis mértékben ugyan, de mindenütt emelkedett az átadott lakások száma, míg a dél-alföldi régióban ezzel ellentétes irányú változást mutatnak a számok - olvasható a közleményben.
Az országszerte 113 irodával rendelkező Otthon Centrum 2007-ben közel hatezer tranzakció során, több mint 104 milliárd forint összértékű használt és új ingatlant, illetve építési telket értékesített, a közvetített hitelek összértéke elérte a 43 milliárd forintot.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z