GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Családi ház építésébe sokan nem mernek belefogni, hiszen a telekválasztás, a terveztetés, az engedélyeztetés, az építési vállalkozó kiválasztása, majd az építkezés felügyelete mind plusz teherként nehezedik a lakásra vágyók vállaira. Ugyanakkor felmerül, hogy érdemes-e házépítésbe kezdeni, megéri-e egyáltalán?

Egyre kevesebben vágnak bele a házépítésbe: jóval kevesebb a megrendelő, mint 5-7 évvel ezelőtt. Közrejátszik a visszaesésben a növekvő bizalmatlanság: rossz az építőipar megítélése, ugyanakkor Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) alelnöke szerint a legfőbb oka az lehet, hogy csökken a lakosság fizetőképessége.
Pedig más piaci szakemberek szerint az árak nem magasak, hiszen tavaly az építőipari díjak átlagban 6%-kal – azaz a 8%-os infláció alatti mértékben – drágultak 2006-hoz képest.
A Kontroll Építőipari Műszaki és Költségszakértő Kft. 2006 közepén kiszámította a családi házak építési költségét. Két kategóriát vizsgált: az egyik az átlagos igényeknek megfelelő ház, míg a másik a luxus családi ház, amely 200 négyzetméternél nagyobb, és a több beállásos garázs mellett úszómedence is található az épületben. A kutatás szerint kulcsra készen egy kisebb családi ház négyzetméterét mintegy 200 ezer, a nagyobbat 180 ezer forintból lehetett kihozni, míg a luxus családi ház fajlagos ára 270 ezer forint volt négyzetméterenként. Mindez persze telekár nélkül.
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z