GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A nemzetközi Neocity Group több más befektetőre is kiterjedő kutatásai szerint: világszerte tendencia, hogy a nyári hónapokban gyakorlatilag a nullára esik vissza az új lakások értékesítése. Ez alól csak turistaövezetek kivételek. Nincs ez másképpen Budapesten sem, augusztusra teljesen leáll az ingatlanpiac, ezért több lakópark is kedvezményekkel próbálja rávenni a potenciális vevőket arra, hogy hozzák előbbre azokat a vásárlásaikat, amelyeket az őszi és a téli hónapokra terveztek.

Egyes lakóparkok árkedvezménnyel próbálkoznak, mások ingyen adják a konyhabútort, esetleg a légkondicionálót, ugyanakkor többen azzal „riogatják” vevőiket, hogy ősszel áremelés várható a lakóparkban.
A kedvezményekre már csak azért is rákényszerülnek a fejlesztők, mert az idei év az első negyedévben újabb kilencezer lakás építését engedélyezték. Igaz ugyan, hogy az egyébként is túlkínálatos piaci szegmensben ez az adat 14%-kal kevesebb a 2007. hasonló időszakához képest, és az építési kedv megtorpanása Budapesten a legmarkánsabb, a fővárosban több mint 30%-kal csökkent az engedélyek száma.
A Neocity beruházásban, tízmilliárd forintos költségvetéssel megvalósuló Forest Hill lakóparkban például most 5% kedvezménnyel árulják a lakásokat. Az Európa Ingatlanfejlesztési Alap hárommilliárd forintos költségvetésű Pasarét Residence lakóparkjának vásárlóit a nyári hónapokban egy exkluzív konyhabútor-konyhagép csomaggal csábítja az építtető. Ezen a tételen azok a vevők spórolhatnak jelentős összeget, akik a legmelegebb hónapokban adásvételi szerződést kötnek a helyszíni értékesítési irodában. Ugyanakkor néhány lakópark más árazási stratégiát folytat nyáron. A GTC beruházásában tízmilliárd forintért megépülő Sasad Resort például nem ad kedvezményt lakásai árából. Ők inkább azzal próbálják rávenni vevőiket a nyári vásárlásra, hogy már most bejelentették, hogy szeptemberben 3-8%-os áremelést hajtanak végre lakástípustól függően.
Kövesdi Marcell, a Lakásbörze szervezője szerint: Korábban a teljes nyári szezon a nullával volt egyenlő az ingatlanpiacon, mára azonban árnyaltabbá vált a kép. Csak az augusztus fekete hónap az ingatlanosok számára. A június-július hónapban még aktívak a vásárlók, ezért is rendezik meg a Millenáris Parkban július 12-13-án a Lakásbörzét, ahol közel százezer használt és új lakás között válogathatnak majd az érdeklődők.

Archilink
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z