GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Kilencedik alkalommal adták át a Jövővár Pályázat díjait a támogatásra pályázó magyarországi gyermekintézmények és műemlék épületek kezelőinek. A kétszázötven pályázatból negyvennyolc nyertest hirdettek, akik összesen hatvanmillió forint értékű építőanyagot, illetve készpénzt kapnak tíz építőanyag-gyártótól.

A februárban meghirdetett Jövővár Pályázaton a beérkezett kétszázötven anyag közül a zsűri harmincnyolc gyermekintézmény és tíz műemlék épület felújítási terveit támogatta. A pályázatot kilenc éve életre hívó Wienerberger termékei mellett idén a Baumit vakolataira, a Bramac tetőcserepeire, Dörken-termékekre, a Graboplast sportpadlójára, Hörmann-ajtókra, Mapei-termékekre, a Murexin ragasztóanyagaira, a Nikecell szigetelőanyagaira és a Tondach tetőcserepeire lehetett pályázni. A korábbi évek nyertes projektjeivel együtt már négyszáz „Jövővár” épült meg, illetve fog épülni országszerte, közel négyszázmillió forintnyi támogatásból.
A két kategóriában két bíráló bizottság döntött a pályázatok sorsáról, mindkét zsűrinek Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész volt az elnöke. A gyermekintézményi bizottság tagjai Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, Nagy-Kálózy Eszter színművész, Dr. Szüdi János közoktatási szakállamtitkár és Tóth Balázs, a Wienerberger Zrt. termékfejlesztési vezetője voltak, a műemléki bizottság munkájában pedig Nagy-Kálózy Eszter, Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Winkler Gábor építész, egyetemi tanár, Pápa város főépítésze, valamint Tóth Balázs vettek részt.
Mintegy 14 ezer gyermekintézmény és –szervezet vezetője, valamint önkormányzatok és alapítványok vették át a Jövővár Pályázatra szóló felhívást. A kiírás szerint a pályázaton gyermekintézményi kategóriában részt vehetett bármely olyan Magyarországon működő oktatási, egészségügyi, kulturális szervezet vagy alapítvány, amelynek tevékenysége szoros kapcsolatban áll a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával. Műemléki kategóriában azok a szervezetek és önkormányzatok indulhattak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemlék épület van, amelyen 2008-ban felújítási munkálatokat kezdenek.
A Wienerberger azért vont be más építőanyag-gyártókat is a pályázatok támogatásába, mert a korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy az igénylőknek sokszor olyan építőanyagokra is szükségük van, amelyeket a téglaipari cég nem gyárt. A zsűri döntése során főleg azt tartotta szem előtt, hogy reális, a megvalósításra rövid időn belül esélyes, adott esetben további forrásokkal is rendelkező pályázókat támogasson.
A pályázat országos médiatámogatója a hg.hu, a Metro, az E-Build és a proidea.hu volt, valamint számos megyei médiatámogató is felajánlotta segítségét. Az E-Build internetes portál Jövőkuckó-különdíjat is felajánlott, a cég által kiválasztott tiszaföldvári óvoda 250 ezer forint készpénzt és munkatársainak szakértelmét, valamint kétkezi segítségét vehet igénybe az építkezés, felújítás során.
Negyedik alkalommal hirdettek meg képzőművészeti pályázatot is a kiírók, így a gyerekek közvetlenül is részt vehettek a pályázaton. Az intézmények benyújthattak tíz-tíz gyermekek által készített képzőművészeti alkotást „Magyarország felnőtt koromban” címmel, amelyek közül a zsűri választotta ki a díjazandó műveket.

Origo
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z