GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Másodszor hirdették ki a Helyi Építészeti Örökség pályázat nyerteseit. A nívódíjkiírásra, melynek összdíjazása négymillió forint volt, nyolc településről tíz pályázat érkezett. A Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Építésügyi és Építészeti Főosztálya által meghirdetett pályázat zsűrijében szakmai, érdekképviseleti és oktatási szervezetek tagjai ültek, a bizottság elnöke Fegyverneky Sándor országos főépítész, a pályázat kiírójának főosztályvezetője volt.

Ahogyan azt Fegyverneky Sándor a díjátadón elmondta, olyan, már megvalósult beruházások kaptak díjat a pályázaton, melyek olyan funkciót, kivitelezőgárdát és szakmai teljesítményt egyesítettek, amelyek a helyi örökséget a lehető legjobban védik. Így nem is a pénzdíjat tartották a legnagyobb motivációs erőnek, hanem azt, hogy az elismert épületek példát mutathatnak a többi település előtt.
A Helyi Építészeti Örökség 2008 Nívódíj első helyezettje, egyben másfél millió forintos pénzdíj nyertese a szerencsi Fürdő és Wellnessház, amelyet a volt községi fürdő felújításával hoztak létre. Az 1910-ben emelt épület rekonstrukciója a szomszédos templom és várkert megújításával párhuzamosan jöhetett létre: húsz éven át használaton kívül volt, így meglehetősen leromlott alapanyagból kellett mai igényeket kiszolgáló wellnessközpontot létrehozniuk a tervezőknek és építőknek. Sok részletet fotók alapján rekonstruáltak.
A második helyezett 900 ezer forintos díjjal a balatonalmádi Arany János utca 1. alatti nyaralóépület lett, melyet ízléssel és hozzáértéssel újítottak fel, az eredeti állapot szem előtt tartásával. A harmadik 700 000 forintos díjjal a miskolci Gyermek és Ifjúsági Missziós Központ lett: a város egykori főbírájának otthonaként szolgáló, XVIII. századi épületre egy új szintet is ráépítettek. A földszinti helyiségeket eredeti állapotukban állították helyre, az emeletráépítés ehhez illeszkedik, mégis mai, modern tereket alkot.
A negyedik helyezett félmillió forintos díjjal a kőszegi Taverna Flórián étterem lett, míg az ötödik hely és 400 000 forint birtokosa a szentlászlói Népművészeti Alkotóház és Csuhé-múzeum.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z