GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Alaposan megváltozhat Dél-Buda látképe, amennyiben jóváhagyják a legújabb tervet: nem kevesebb, mint 150 méteres magasházat álmodott meg Őrmezőre az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő. Egyelőre ugyan a szabályozás nem engedi a gigaméretű tornyot, ám a kerületi szabályozási terv módosítása folyamatban van, így elvileg nem kizárt a változtatás.

Igaz, ebbe a fővárosnak is lehet beleszólása. A fejlesztő mindenesetre társadalmi vitát szeretne a témáról. Át szeretné törni a magasházak iránti ellenállást Dél-Buda hamarosan épülő irodakomplexuma. Az Őrmezőre tervezett projekt különlegessége egy valamennyi budapesti épület magasságát túlszárnyaló ház lenne: az elképzelések szerint 150 méter magasra törne a modern létesítmény.
Budapest nyugati kapujában nagyon fontos lenne, hogy egy olyan kép fogadja a városba érkezőket, amely különlegességével és érdekességével magára vonja a figyelmet – magyarázta Futó Gábor, a Futureal vezérigazgatója. Mint mondta, kiemelkedően fontos lenne ez egy olyan környezetben, amelynek látképét panellakótelepek uralják.
A cégvezető szerint egy kiugróan magas épület szimbólumként funkcionálhat, amennyiben zöld utat kap az elképzelés, és új irányt szabhat a főváros fejlődésének.
– A magasházakról szóló vita nem új keletű, már egy évtizede folyamatosan napirenden van – emlékeztetett Fegyverneky Sándor. - Tudomásul kell venni, hogy az építészeti minőség nem függ az épület kiterjedésének irányától. Lehet nívós egy ház, amelyik magas, ahogy kevésbé értékes egy másik, amelyik lapos, de hosszú – magyarázta a főépítész, aki szerint nem terjeszkedhet tovább vízszintesen a város, azzal ugyanis felfalná a lehetséges zöldterületeket és közterületeket.

Metro
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z