GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Magyarországon is megkezdte a nagy energiahatékonyságú ablakai forgalmazását az osztrák Actual Fenster AG cégcsoport hazai leányvállalata, az Actual Profil és Ablakgyártó Kft., miután három hónappal korábban elnyerte az Osztrák Környezetvédelmi Minisztérium „Energie-Genie 2008” innovációs nagydíját.

Az új fejlesztésű „Matrix Hybrid” ablak a rendkívül nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak, a profilban lévő különleges hőszigetelő betétnek, valamint a szilikonhabból készült üveg-távtartónak köszönheti magas energiahatékonyságát.
„Az új technológia alkalmazása hozzájárul a fűtési költségek csökkentéséhez, de kellemesebb érzést nyújt a magasabb üveghőmérséklet, a több fény, a nagyobb biztonságérzet, valamint a nemes kialakítás is” – nyilatkozta Herwig Ganzberger, az Actual Fenster AG cégcsoport elnökségi szóvivője. - „A különleges ablak a tesztelések során a rendkívül szigorú, Magyarországon még nem elterjedt passzívházak követelményrendszerénél is megállta a helyét – a Matrix Hybrid hőszigetelési értékei 80%-kal jobbnak bizonyultak a hagyományos, 2 üvegrétegű szigetelt ablakokkal szemben.”

100 millió forintos támogatás a magyar leányvállalatnak

Az Actual Profil és Ablakgyártó Kft. a GVOP beruházásösztönzési prioritás, „az ipari és szolgáltatói szektor versenyképességének fejlesztése” intézkedés keretében „technológiai korszerűsítés” támogatására kiírt pályázatán jutott nemrég 100 millió forintos támogatáshoz.
„A pályázati támogatás lehetővé teszi számunkra egy új, korszerű nyílászáróprofil-rendszer kifejlesztését és a szükséges gyártóeszközök beszerzését, amelyek a következő években biztosítják versenyképességünket piacainkon” - nyilatkozta Schillinger János, az Actual Profil és Ablakgyártó Kft. ügyvezetője

Az Actual cégcsoportról

Az Actual Fenster AG cégcsoport 2007-ben 58 millió euró forgalmat bonyolított, ami 5%-kal több az előző évi forgalomhoz képest. Az export részaránya 16%-ot tett ki a teljes eredményből. A műanyagból, valamint fa-alumínium anyagokból készülő új, energiatakarékos ablakok fejlesztési projektjeire további 3 millió eurót fektet be a vállalat, amely 360 munkatársat foglalkoztat világszerte. Az 1970-ben alapított felső-ausztriai családi vállalkozás ma vezető szerepet tölt be komplett termékprogramjával a műanyag, fa-alumínium és faablakok, -ajtók, valamint az árnyékolástechnika területén Kelet- és Közép-Európában. Az Actual volt az első olyan vállalkozás Ausztriában, amely az ablak- és ajtórendszereit saját maga fejlesztette, gyártotta és az ólommentes műanyag profilokat előállította. Magyarországon a vállalat tíz éve van jelen, és a minőségi gyártmányok mellett a vevők rövid és pontosan betartott határidőkkel történő teljes körű kiszolgálását tartja legfőbb erősségének.

Archilink
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z