GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A befektetési ingatlanok piacán minden rossz megtörtént, ami megtörténhetett, így jelenleg nincs működőképes fejlesztési modell – hangzott el az Eston International első félévet összefoglaló tájékozatóján.

Nemcsak a lakáspiacot és a lakáshiteleseket, de a befektetési ingatlanok piacát is keményen sújtja a válság. A legtöbb fejlesztő, különösen a nemrég átadott beruházásoknál, veszteséget kénytelen elkönyvelni. Az életben maradás egy-egy cég tőkeerejétől függ csupán.
Mint Salamon Adorján, az Eston International vezetője elmondta, ez annak az eredménye, hogy a piacot alapjaiban meghatározó fundamentumok mindegyike negatív irányban változott. A bérleti díjak átlagban 15-30%-ot csökkentek, és ez alól még a legjobb projektek sem tudták kihúzni magukat. Eközben szinte teljesen elapadtak a finanszírozási források, a bankok nem nyújtanak hitelt a fejlesztésekhez. Ezzel párhuzamosan az üresedési ráták nőnek, hiszen a kereslet csökken, ugyanakkor a korábban beindított fejlesztéseket már sokszor nem lehet leállítani, a kínálat a válság ellenére is gyorsan nő. Ugyancsak előnytelen a piac számára, hogy a forint tartósan gyengült a korábbi években megszokott szintekhez képest.
Új tendenciaként figyelhető meg, hogy a korábban viszonylag gyorsan telíthető új irodaházakba nagyon lassan szivárognak be a bérlők. Az Eston International számításai szerint idén az első félévben közel 50 ezer, a második félévben 140 ezer, jövőre pedig összesen 140 ezer négyzetméternyi iroda épül fel úgy, hogy nem kell senkinek.

Metropol
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z